21 d’abr. 2009

Introducció

Aquest noticiari recull les citacions de fauna vertebrada més interesants, obtingudes a la comarca de la Garrotxa.
Es consideren observacions noticiables o interesants:
  1. Les citacions de raresses o espècies de presència regular però considerades escasses.
  2. Les citacions d'interés fenològic, com ara primeres arribades d'ocells migratoris, citacions fora de temporada o primeres observacions de cria.
  3. Les citacions que aportessin dades interesants sobre geografia (G), geografia i reproducció (GR), nombre d'individus observats (N), reproducció (R), morfologia (M), taxonomía (T) i biologia (B).
L'ordre taxonòmic de les diferents espècies, el nom científic i el nom en català han estat extrets del "Catàleg de fauna vertebrada de la Garrotxa" (Alvarez, C., Bèjar, X., Naspleda, J., Puig, X., Trabalon, F., 2008. Catàlegs de Patrimoni Natural, 2. Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural. Olot.)
Les cites que aquí es recullen han estat enviades directament pels seus autors, o extretes de bancs de dades o noticiaris de caràcter públic. Aquestes cites es publicaran al Butlletí Naturalista de la Garrotxa del mes corresponent.
Les fotografies que acompanyin les cites son propietat dels seus autors, i no podran ser reproduïdes sense la seva autorització.
Per qualsevol consulta, suggerencia o comentari podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a travès de la nostra adreça de correu elèctrònic.